Subsea 7 er tildelt kontrakt på installering av ekspansjonssløyfer på rørledningen, samt for å koble rørledning og kontrollkabel til satellitten. Kontrakten har en verdi på rundt 50 millioner kroner.

Allseas Marine Contractors skal grøfte og legge rørledningen mellom satellittfeltet og Sleipner T. Denne kontrakten har en verdi på 226 millioner kroner.

Sumitomo Corporations Sumitomo Metals skal levere rørmaterialer, til en verdi av 106 millioner kroner, mens European Marine Contractors skal installere bunnramme og manifold på satellitt-feltet, samt grøfte og legge kontrollkabel mellom satellitten og Sleipner A. Den kontrakten har en verdi på rundt 50 millioner kroner.

Levering neste år
-Med disse tildelingene skyter utbyggingen av Sleipner Vest Alfa Nord fart, sier ansvarlig for anskaffelser i prosjektet Thor Christian Andvik i Statoil i en kommentar.

Bunnrammen skal installeres i mai og manifolden i september 2003, mens rørene skal leveres om ett år. Rørlegging og marine operasjoner skal gjennomføres i perioden fra april til juli 2004.

Aker Kværner er tidligere tildelt oppdraget med plattformmodifikasjoner og oppkobling av satellitten til Sleipner A og T. Sleipner Vest Alfa Nord skal levere kondensat og gass fra 1. oktober 2004, ifølge Statoil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.