I fjerde kvartal kommer Statoil til å lande sitt konseptvalg for det gigantiske Johan Sverdrup-feltet.

De vil legge frem planen for utbygging og drift (PUD) i fjerde kvartal, og produksjonsstart ved feltet vil komme nøyaktig fire år senere, i slutten av 2018.

Statoil opplyser samtidig at det planlegger leteprogram i Johan Castberg-området ut 2013, hvor det oppgis at det er «mange nye muligheter som undersøkes».

Det planlegges også leting på Ensis i Hammerfest-bassenget fjerde kvartal 2013/første kvartal 2014 og i Hoop-området første og andre kvartal 2014.

Arealet i 22. lisensrunde i Norge oppgis som «spennende» og av «høy kvalitet» og, med mesteparten i frontier og play-områder og med vekstpotensial i Johan Castberg-området, ifølge materialet for konserndirektør for leting Norge, Gro Gunleiksrud Haatvedt.

Videre opplyses det at levering av Gudrund følger plan, og at kostnadene er rundt 350 millioner dollar under det sanksjonerte kostnadsestimatet.

Rundt hurtigutbygginger viser Statoil til at den første bølgen med fem fast track-prosjekter er levert med suksess til 170 millioner dollar under sanksjonerte kostnadsestimater.

Les også: Statoil vil lete for 20 milliarder i år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.