På kapitalmarkedsdagen i sommer guidet Statoil en produksjon på 2,5 millioner fat per dag innen 2020.

Funnene på Skrugard og Aldous/Avaldsnes har gitt Statoil økt tro på at produksjonen kan bli enda høyere enn estimerte 2,5 millioner fat pr dag innen 2020, men det er for tidlig å fastslå hvordan investeringsestimatene blir påvirket.

Det sier Statoils finansdirektør Torgrim Reitan til TDN Finans under Pareto Securities´olje- og offshoreseminar torsdag.

- Dette er fantastiske funn og vi tror vi skal få dette til å skje innen 2020. Vi har ikke endret produksjonsestimat, men til og med uten disse funnene har porteføljen hatt potensial til å produsere mer enn estimatet på 2,5 millioner fat pr dag innen 2020, sier han.

Statoil skal ifølge Reitan investere for omtrent 16 milliarder dollar både i 2011 og 2012. Utover det vil han ikke anslå hvor store investeringskostnadene blir. De store, nye funnene vil imidlertid bli prioritert.

-Det er for tidlig å si hvordan investeringsestimatene vil bli påvirket, men å bygge ut disse feltene er noe vi vil prioritere og har lyst til å gjøre, sier han.

Statoil mener ny teknologi er både interessant og viktig for oljesektoren. Selskapet har god tro på EM-teknologien til EMGS, sier Reitan på Paretokonferansen til TDN Finans torsdag.

På spørsmål om hvor viktig det er å ha EM-data i tillegg til seismikk svarer han:

-Et generelt svar er at alt av nyere teknologi som kan gi bedre seismikk er interessant. Når det gjelder EM og EMGS, er det en teknologi vi har tro på, sier han.

Les også: Venter tidenes høyeste oljeinvesteringer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.