Statoil planlegger å bore 20-25 letebrønner på norsk sokkel i 2014, der selskapet er operatør for omkring 2/3 av brønnene, skriver selskapet i en pressemelding.

I Barentshavet skal det bores 5-7 brønner neste år. Selskapet skriver at det skal teste potensialet i Hoop-området og fortsette leteboring rundt Johan Castberg-funnene.

Tro på mer i Castberg
Statoil er partner i det OMV-opererte Wisting Central-funnet som ble kunngjort i september, og som åpnet en ny oljeprovins i Hoop-området. Neste vår skal Statoil bore Atlantis- og Apollo-prospektene.

– Apollo-brønnen skal bores i samme geologiske formasjon som Wisting Central-brønnen. Vi har en god forståelse av undergrunnen der, og er godt forberedt for å gjennomføre sikre operasjoner i dette området på norsk sokkel, sier Gro G. Haatvedt, Statoils letedirektør for norsk sokkel.

I Johan Castberg-området bores nå Skavl-prospektet, etterfulgt av Kramsnø- og Drivis-prospektene i slutten av 2013/begynnelsen av 2014.

– Vi tror at vi fremdeles kan finne mer olje i Johan Castberg-området for å gjøre feltutbyggingen mer robust. Vi vurderer nå flere prospekter rundt Johan Castberg for boring i 2014, sier Haatvedt.

Mye modning
– I Nordsjøen er planen vår å lete videre rundt King Lear-funnet og fortsette jakten på nye ressurser i Utsirahøyden-området. Vi skal også fortsette letevirksomheten rundt eksisterende infrastruktur for å finne fat av høy verdi til rett tid for de nye hurtigutbyggingene, sier Haatvedt.

I Johan Sverdrup/Utsirahøyden-området bores avgrensningsbrønnen på Geitungen ved årsskiftet, og Statoil skal også bore Tastaveden-prospektet.

I 2012 gjorde Statoil et betydelig gass- og kondensatfunn i King Lear-prospektet. I 2014-2015 skal det bores to nye brønner i her.

Romeo-prospektet skal teste potensialet nord for King Lear, mens Julius-prospektet både skal avgrense King Lear-funnet og teste ytterligere potensial sør for funnet.

Dette er et område med høy temperatur og høyt trykk, som Statoil har solid erf#229 med å håndtere.

I Norskehavet vil fokus neste år være på å modne fram letekampanjen på stort havdyp i Asta Hansteen-området med planlagt oppstart i 2015.

– Vi er overbeviste om at det finnes nye, spennende letemuligheter på norsk sokkel i tiden fremover, sier Haatvedt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.