Oljeselskapet Statoil reduserer usikkerheten i sitt tidligere anslag på antall utvinnbare oljeekvivalenter fra storfunnet «Skrugard».

Etter å ha avsluttet boring av en avgrensningsbrønn er funnet beregnet til mellom 220 og 283 millioner fat oljeekvivalenter, ifølge en melding tirsdag.

– Vi er veldig fornøyde med resultatene av den første avgrensningsbrønnen på Skrugard. Alle funn er i samsvar med våre forventninger. Vi vurderer nå videre leteboring i området, sier Knut Harald Nygård, Statoils letedirektør for Skrugard-området.

Før avgrensningsbrønnen ble boret, var anslaget mellom 157 og 250 millioner fat utvinnbar olje og 2-7 milliarder standard kubikkmeter utvinnbar gass.

I samme utvinningstillatelse ble også funnet «Havis» gjort i fjor. De samlede ressursene for de to funnene er estimert til mellom 400 og 600 millioner fat oljeekvivalenter, som tidligere annonsert.

Skrugard/Havis blir den nordligste feltutbyggingen på norsk sokkel så langt.

Statoil er operatør for feltet med en andel på 50 prosent. De andre partnerne er Eni Norge AS (30 prosent) og Petoro AS (20 prosent).

Les også:
Vil pumpe olje fra storfunnene før 2020


<b>Statoil hamstrer mer enn de bruker</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.