Det er Mehdi Hashemi, sønnen til den tidligere presidenten i Iran, Akbar Hashemi Rafsanjani, som har anmeldt Statoil og Fjell for ærekrenkelser, melder NRK.

Bakgrunnen for søksmålet er at Hashemi mener Statoil og Olav Fjell svertet hans navn ved å blande ham inn i en korrupsjonssak som ble avslørt i 2003, og nå skal domstolen ha bestemt seg for å kjøre saken.

I 2004 ble Statoil dømt for korrupsjon og måtte betale 20 millioner kroner i bot. Den daværende sjefen for internasjonale operasjoner, Richard John Hubbard, måtte betale en bot på 200.000 kroner for sin befatning med saken.

Avsløringen førte til at Statoils styreleder Leif Terje Løddesøl, toppsjef Olav Fjell og Richard John Hubbard måtte trekke seg. Anklagene mot Olav Fjell ble droppet på grunn av mangel på bevis.

Vil ikke spekulere
Informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil sier de ikke har mottatt noen stevning.

- Jeg ønsker ikke å gå inn i noen spekulasjoner om dette. Statoil har ikke mottatt søksmålet som omtales i saken, og vi forholder oss til det, sier han.

Tidligere Statoil-direktør Olav Fjell sier at han er kjent med meldingen i den iranske nettavisen, men at han ikke ønsker å kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.