Statoil har for første gang valgt å tilby alle sine ansatte sluttpakke, men er foreløpig tause om hvor mange som har søkt.

– Jeg har ikke noe tall å opplyse. Det som er viktig for oss, er hvor mange vi kommer til å være når året er omme, sier pressetalsperson Ola Anders Skauby i Statoil til NRK.

Nedbemanningen har pågått gradvis i to år, og innen utgangen av 2016 skal Statoil kutte mellom 1.100 og 1.500 personer. Skaubys oppfatning av tiltaket med sluttpakker er positiv.

– Det har vært god interesse for dette tilbudet og muligheten alle ansatte har fått, sier Skauby.

Blant Statoils tillitsvalgte er oppfatningen en annen. Tillitsvalgt ved Statoils anlegg på Mongstad, Jan-Eirik Feste, har inntrykk av at det er få som har takket ja til sluttpakke.

– På grunn av arbeidsløsheten er det ikke slik at man kan ta en sluttpakke og gå over i en annen jobb slik man kunne for noen år siden, sier Feste.

Utbetalingene i sluttpakken bestemmes av ansiennitet. For å få utbetalt ett års lønn, kreves seks år, mens mer enn 21 år gir to årslønner.

 

Les også: - Nedslående resultater - som nesten kan være vanskelige å tro

Oljeserviceselskap kutter ytterligere 300

Spetalens sauer får ikke beite hos hyttenaboen

 

Se DNtv:

DNs nye sider for markedsinformasjon gjør 40 millioner kalkulasjoner hver dag:

DNs nye sider for markedsinformasjon gjør 40 millioner kalkulasjoner hver dag
Her kan du få overblikk og oppleve nye sammenhenger. Vår finansjournalist Marte Ramuz Eriksen guider deg gjennom sidene.
04:01
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.