Statoil har tildelt to nye og langsiktige kontrakter for 11 milliarder kroner for såkalte ISO-tjenester, isolering, stillas og overflatebehandling til Beerenberg Corp AS og Prezioso Linjebygg AS.

Det melder selskapet i en melding tirsdag morgen.

Kontraktene, som starter første kvartal 2016, har en varighet på 15 år. De to nye avtalene vil erstatte de eksisterende avtalene selskapet har med disse leverandørene knyttet til norsk sokkel.

- En milepæl

Selskapet har i tillegg kontrakter med Bilfinger Industrier og Kaefer Energy hvor selskapet har intensjon om å utøve opsjoner i disse kontraktene på et senere tidspunkt.

– Tildelingene av disse avtalene er en viktig milepæl i det langsiktige forbedringsarbeidet innen ISO, mener direktør for Driftsteknologi i Utvikling og produksjon Norge, Kjetil Hove.

I meldingen fremgår det at han opplever de langsiktige avtalene som et forutsigbart og tydelig bidrag til de kostnadsreduksjonene selskapet skal oppnå.

– Leverandørene forstår bransjeutfordringene og ønsker å være med å løse disse. Beerenberg Corp AS og Prezioso Linjebygg AS har også i forhandlingene synliggjort at de er opptatt av varige forbedringer i tillegg til kvalitet og kost, sier direktør for anskaffelser Jon Arnt Jacobsen i Statoil i meldingen.

Oppruster på land

I desember tildelte Statoil kontrakter for 24 milliarder kroner. Da var det selskapets installasjoner og landanlegg på Sture, Kollsnes Kårstø og Melkøya som skulle forbedres.

Hovedleverandøravtalene ble da tildelt selskapene Aibel, Apply Sørco, Reinertsen og Wood Group Mustang Norway.

Dermed fikk ikke Statoils tidligere hoffleverandør Aker Solutions en eneste av vedlikeholdskontraktene, og varslet jobbkutt og nedleggelser.

 

Opplistingen nedenfor viser hvilke anlegg de to nye avtalene skal gjelde for:

 

Les også: Nyskapende Tesla-konkurrent avduket for første gang

Asia i dag: Vil gjeninnføre samuraimetoder i Japan

Fra flopp til tv-topp

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se verdensmesteren forklare: Slik gjenkjenner du god kvalitetskaffe

Slik gjenkjenner du god kvalitetskaffe
Kaffe er ikke bare kaffe.
02:46
Publisert: