Statoil var høyeste budgiver på 15 lisenser i lisensrunden for den sentrale delen av Mexicogulfen i dag onsdag, ifølge en melding fra selskapet.

- Vi er godt fornøyd med dagens tildeling. Den bidrar til å bygge videre på vår brede letestrategi for den amerikanske delen av Mexicogolfen og styrke vår kjerneposisjon i dette attraktive petroleumsområdet, sier Erik Finnstrom, Statoils letedirektør for Nord-Amerika.

Statoil er partner i tre felt i produksjon og syv under utvikling i Mexicogulfen, og har vært involvert i store funn blant annet Julia, Stampede og Vito, samt det Statoil-opererte Logan-funnet.

Selskapet planlegger å bore to til tre brønner som operatør i løpet av de neste 12 månedene i området, og deltar i ytterligere en til to partneropererte brønner.

Statoils vinnerbud er gjenstand for vurdering og endelig godkjenning fra BOEM, som kan ta opptil 90 dager.

Etter tildelingen vil Statoil ha andeler i mer enn 340 lisenser i Mexicogolfen, opplyses det.

Les også:

<b>Derfor er de best i Norge</b>

<b>Bernanke holder seddelpressen gående</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.