Oljeselskapet Statoil har besluttet å utsette beslutningen for utviklingskonseptet på Bressay-feltet på britisk sokkel, og har mulighet til å forlenge lisensperioden hvis ønskelig.

Det sier mediekontakt for internasjonal virksomhet Knut Rostad i Statoil til TDN Finans onsdag.

company:stl

- Jeg kan bekrefte at Statoil har besluttet å revurdere utviklingskonseptet for Bressay-feltet, og utsette den videre utviklingsbeslutningen, sier Rostad til TDN Finans.

Ifølge ham har avgjørelsen kommet etter anbefaling fra Bressay-gruppen, som består av Statoil og Shell, som er partnere på feltet.

- Bakgrunnen for avgjørelsen er at det er forlenget brønndata (extended well data) fra tidligere i år som viser at det er potensial for å forenkle konseptet på feltet, sier han.

Ifølge ham har Statoil ingen ny tidslinje for konseptet klart, men en del av utsettelsen er basert på at partnerne får en mulighet til å utvide lisensperioden på feltet.

- Vi har en god dialog med departementet for energi og klimaforandringer (DEC) i Storbritannia, og vår beslutning henger sammen med at vi får en mulighet til å utvide lisensperioden, sier Rostad.

Statoil-aksjen STL er ned 0,64 prosent til 140,10 kroner, omsatt for 153 millioner kroner på en svak Oslo Børs sålangt onsdag.

Les også:

<b>Statoil-plattform kan bli vraket</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.