Norges største selskap begynner letingen etter et helt nytt navn, og utelukker å gå tilbake til det gamle navnet Statoil. Heller ikke Hydro-navnet skal være med, skriver Dagens Næringsliv.

Få StatoilHydro-tallene for 2. kvartal først på DN.no i morgen: Venter kanontall fra StatoilHydro

Informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad sier at forslaget skal legges frem på generalforsamlingen neste vår, og han er klar på at Statoil ikke vil være et alternativ.

Den overraskende fusjonen mellom Statoil og Hydros oljedivisjon ble meldt 18. desember 2006 og førte til en intens navnedebatt. Flere politikere insisterte på å beholde Statoil, og etter flere ukers samtaler offentliggjorde Statoil og Hydro at det nye fusjonerte selskapet ville få det midlertidige navnet StatoilHydro.

Symbolsk
I tillegg til at Statoil-navnet fikk leve videre, var StatoilHydro også spiselig for de Hydro-ansatte. Navnet skulle signalisere en likevekt i forholdet mellom de to selskapene og vise at det var en fusjon og ikke et oppkjøp som hadde funnet sted. Men nå går det mot slutten for både Statoil og StatoilHydro.

Aanestad sier at det nye navnet skal symbolisere selskapets forretningsstrategi, verdigrunnlag og visjon.

Statoil sine bensinstasjoner i Skandinavia, Polen og Baltikum er etter fusjonen imidlertid blitt videreført under det gamle Statoil-navnet.

- Vi står fritt i forhold til navnebruken på detaljhandelvirksomheten. Dette vil bli en del av de vurderingene som skal gjøres når dette arbeidet nå begynner, sier Aanestad.

StatoilHydro forsvinner som selskapsnavn neste år. Hverken Hydro eller Statoil skal være en del av det nye merkenavnet. Hva synes du det bør hete og hva bør ticker-koden på børsen være? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.