Statskanalen skriver at bunnfradraget for samme skatt heves moderat fra 1,4 millioner kroner til 1,48 millioner kroner.

Det er imidlertid ventet at regjeringen vil fortsette å sette ned skattene i årets budsjett.

Ifølge Dagens Næringsliv blir de samlede skatte- og avgiftslettene på nær 6,5 milliarder kroner. Det vil i så fall bety at de blåblå har senket skattene med 25 milliarder kroner i denne regjeringsperioden.

Nye lettelser vil være i tråd med skatteforliket som alle partiene på Stortinget med unntak av SV og Miljøpartiet De Grønne, ble enige om i vår.

Ifølge TV 2 legger regjeringen opp til å bruke to år på å innfase skattereformen, og at de første grepene tas på statsbudsjettet for neste år.

Det meste av substans er imidlertid fortsatt uklart, med unntak av at det skal gis «skattelettelser i bunn», altså skattelettelser til de som tjener minst, ifølge TV-kanalen.

Tidligere i uken ble det kjent at statsbudsjettet vil inneholde et forslag om en finansskatt. Skatten skal fylle hullet på 3,5 milliarder kroner som regjeringen i fjor ville ta inn ved å innføre moms på finansielle tjenester.

I skatteforliket ga Stortinget regjeringen i oppdrag å komme med forslag til hvordan skatten skal utformes.

Svaret skal være i en kombinasjon av arbeidsgiveravgift og en egen sats i selskapsskatten for finanssektoren. Det er ventet at flere vil motsette seg forslaget.

Alt om statsbudsjettet 2017: Følg DNs dekning her

Se DNtv:

Jensen: - Strammere budsjett i år
Det er helt nødvendig å ha en ekspansiv finanspolitikk i Norge nå. Jeg vil legge fram et budsjett godt tilpasset den økonomiske situasjonen, sa en våken finansminister Siv Jensen (Frp) torsdag morgen.
04:08
Publisert:
 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om granskningsindustrien. Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller hvordan han går frem og avslører hvor ubehagelig det blir når man pirker borti selskapenes dypeste hemmeligheter.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.