NHO-direktøren peker på tre saker hvor han mener statsbudsjettet er bra.

– Det første er at samferdselssektoren er styrket, det andre er at det skal styrkes i skole, utdanning og forskning, og for det tredje er forslaget rettet inn mot vestlandsregionen – fra Kristiansand til Kristiansund, sier han.

NHO roser regjeringen for svært ambisiøs Nasjonal transportplan og at de overoppfyller lovnadene i denne.

Det er to ting Oppegaard ikke er fornøyd med. Det er at det ikke kuttes i satsen på formuesskatten – og den økte bruken av oljepenger. Dette sier han ikke er bærekraftig og er en utvikling som reduseres allerede fra 2018.

– Oljepengebruken er i et absolutt grenseland, sier han.

På miljøsiden er NHO glade over positive signaler for å etablere et CO2-fond for å fremme mer miljøvennlig transport. Dette mener han garantert vil gi lavere utslipp dersom regjeringen følger det opp.

NHO er også skuffet over tempoet i å redusere skattetrykket mot næringslivet, at selskapsskatten ikke ble senket mer enn fra 25 til 24 prosent.

– Vi håpet de ville gå ned til målet om 23 prosent allerede i dette budsjettet, sier Oppegaard.

Alt om statsbudsjettet 2017

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om granskningsindustrien. Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller hvordan han går frem og avslører hvor ubehagelig det blir når man pirker borti selskapenes dypeste hemmeligheter.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.

Anbefalt av DNtv:

Jensen: - Strammere budsjett i år
Det er helt nødvendig å ha en ekspansiv finanspolitikk i Norge nå. Jeg vil legge fram et budsjett godt tilpasset den økonomiske situasjonen, sa en våken finansminister Siv Jensen (Frp) torsdag morgen.
04:08
Publisert:
 

To årsaker til at fremtiden er elektrisk
Den store stjernen på Volkswagen-standen i Paris, er en elbil. Terje Male i Møllergruppen forklarer her hvorfor.
02:32
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.