På bakgrunn av ligningstallene for 2014 og 2015 har VG beregnet effekten av Høyre/Frp-regjeringens gjennomførte og planlagte kutt i formuesskatten på de 82 personene som direkte eller via selskapene de eier har gitt pengegaver til Høyre fra 2013 og til i dag.

Til sammen har bidragsyterne gitt 16 millioner kroner til partiet.

Gjennomgangen viser at disse 82 personene til sammen har en formue på over 27 milliarder kroner og at de anslagsvis kan komme til å spare 230 millioner kroner på kuttene i formuesskatten.

Avviser sammenheng

Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre avviser enhver sammenheng mellom partigaver og skattekutt.

– Det finnes ingen annen sammenheng enn at dette er personer og selskaper som har formuer og sysselsetter tusenvis av arbeidstakere. I motsetning til Arbeiderpartiet, som har satt pengegaver fra LO, vetorett, makt og innflytelse i politikken i system, så er det ikke slik i Høyre at noen medlemmer har større innflytelse enn andre. Hos oss er det ikke lommeboken som avgjør politikken, sier Aarset.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.