– Vi er helt enige i at dette er viktig, men noe annet har altså vært viktigere for oss, sa Mæland i Stortingets spørretime onsdag.

– Når vi lager budsjetter er vi nødt til å prioritere. Det er vanskelig, men vi må gjøre det. For oss har prioritet nummer 1 vært å møte situasjonen på Sør- og Vestlandet. Det andre er å bidra til at næringslivet greier å gjennomføre helt nødvendige omstillinger, tilføyde næringsministeren.

I budsjettforslaget ligger det et kutt på 75 prosent i satsingen på de frivillige programmene i Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA). Nasjonale følgemidler reduseres med 40 prosent. Opposisjonen har kritisert regjeringen for opplegget, som den frykter vil ramme bedrifter som Kongsberggruppen og Nammo.

– Jeg er opptatt av en næringspolitikk som virker. Å nedskalere tematiske programmer og oppskalere landsdekkende, brede programmer, er god næringspolitikk, fordi det treffer alle næringer i hele landet, sa hun.

Les også: Investor-topp blir ny sjef i Ericsson

Apples Kina-mareritt fortsetter

Halv pris for Bowies Nerdrum

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.