Arbeiderpartiet foreslår i sitt alternative statsbudsjett å reversere regjeringens kutt på over 100 millioner kroner til utbygging av bredbånd i distriktene.

Onsdag legger Ap fram sitt alternativ til regjeringens statsbudsjett.

– Kuttforslaget vil ramme den digitale deltakelsen. Vi mener at det er et samfunnsansvar å gi distriktene mulighetene til å benytte seg av det digitale samfunnet, sier Arbeiderpartiets Eirin Sund til NTB.

I statsbudsjettet for 2014 er det satt av 160 millioner kroner til å bygge ut bredbånd til områder der kommersiell utbygging ikke var lønnsomt. I regjeringens budsjettforslag for 2015 var tilskuddet redusert til 50 millioner kroner.

– Veldig mange i Distrikts-Norge etterspør disse midlene. Vi får mange henvendelser fra bedrifter, kommuner og privatpersoner som ikke har tilgang, sier Sund.

Les også:
Budsjettpartene tror ikke på løsning i kveld  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.