– Dette er en seier for selskaper som ikke vil investere i miljø og bærekraft. Vi er svært skuffet og overrasket over regjeringen, sier kommunikasjonsdirektør Per Hynne i Coca-Cola til Nationen.

Onsdag ble det klart at regjeringen ikke vil redusere avgiften på bioplast, og at den miljøvennlige plasten fortsatt får samme avgift som fossil plast. Det skjer til tross for at Stortinget i fjor ba regjeringen om å vurdere en endring av avgiften og unnta bioplast fra denne avgiften.

Storsatsing

Coca-Cola er ett av selskapene som har satset stort på å gå over til miljøvennlige brusflasker, og Hynne synes det er synd at denne innsatsen ikke belønnes av regjeringen.

– Vi bruker enorme summer på å ta i bruk mer miljøvennlige flasker, og vi vet at det er andre som motarbeider slike løsninger fordi de ikke interessert i å investere. Regjeringen motarbeider investeringer i mer miljøvennlig teknologi.

I fjor halverte selskapet sin bruk av fossil plast som følge av overgangen til bioplast og resirkulert plast.

– Løftebrudd

Også direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen, Petter Nome, reagerer på at avgiften på miljøvennlige flasker ikke reduseres.

– Finansminister Siv Jensen gikk til valg på å fjerne unødvendige avgifter. Likevel beholder hun den meste unødvendige og kontraproduktive av alle avgifter for tredje gang, sier Nome i en pressemelding.

I forslaget til neste års statsbudsjett kommer det fram at grunnavgiften på engangsemballasje vil være 1 krone og 15 øre per flaske. Den er oppjustert med 2,7 prosent fra 1,12 krone for å ta hensyn til forventet prisvekst.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Økonomer: Skattekuttene virker ikke


Budsjettnederlag for Frps hjertesaker