Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) er ikke med når kulturbudsjettet presenteres torsdag. Statsråden skal istedenfor innlede på en konferanse om tro og idrett i Vatikanet.

Statsbudsjettet legges fram 6. oktober. De ulike fagstatsrådene deltar vanligvis på presentasjonen av egne budsjetter, men i år vil framleggelsen skje uten kulturministeren, skriver Dagsavisen.

– Jeg ble invitert av Vatikanet til denne globale konferansen for å forsterke arbeidet med bærekraftmålene til FN, blant annet jenters rett til utdanning. Jeg skal også presentere en norsk suksesshistorie, nemlig likestilling og likeverd. Jeg mener det var riktig å takke ja, skriver Helleland i en epost til NRK.

– Uvanlig valg

Kommunikasjonssjef Hanne Giørtz i Kulturdepartementet sier til Dagsavisen at Helleland vil være tilgjengelig for kommentarer til budsjettet så langt det er mulig.

Fraværet har skapt reaksjoner både blant politikere og i kulturlivet.

– Dette er et uvanlig valg av kulturministeren. Budsjettet er enhver statsråds viktigste sak, sier Bård Vegar Solhjell, kulturpolitisk talsmann i SV og tidligere statsråd.

Gjennomslag

Leder i Norsk Filmforbund, Sverre Pedersen, sier han er overrasket over valget.

– Det kan være et uttrykk for at hun ikke har fått gjennomslag for sine saker i budsjettkampen mellom ministrene. Vi skulle ønske at Helleland var mer tydelig til stede i kampen for kulturfeltet, sier Pedersen.

Mediepolitisk talsmann Geir Jørgen Bekkevold i KrF sier han har forståelse for at Hellelands fravær har skapt reaksjoner, men han tolker det ikke som et signal om at det ventes mange kutt i årets budsjett. (©NTB)

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:

- Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.