Regjeringen ønsker å styrke klagebehandlingen på skatteområdet og foreslår en ny landsdekkende Skatteklagenemnd med et eget sekretariat. Den skal erstatte dagens fem regionale skatteklagenemnder, nemndene ved Sentralskattekontoret for storbedrifter og Sentralskattekontoret for utenlandssaker og Klagenemnda for merverdiavgift.

– Forslaget er et viktig skritt for å styrke skattyters rettssikkerhet, sier finansminister Siv Jensen.

Nevnden kan i bestemme at skattyter skal få møte i nevnden, men det skal ikke være skattyters rett. Det vises til at en møterett i alle saker vil gi lengre saksbehandlingstid og gjøre klageordningen betydelig mer ressurskrevende.

 – For å sikre at nevndens reelle uavhengighet ikke skal kunne trekkes i tvil, foreslår vi å lovfeste at departementet og Skatteetaten ikke skal kunne instruere sekretariatet i faglige spørsmål, sier Jensen.

linn.karen.ravn@dn.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.