I finansminister Siv Jensens forslag til nytt statsbudsjett er det nemlig lagt opp til det motsatte: den reelle utgiftsveksten i budsjettet er på 2,3 prosent, mens økonomien er anslått å vokse med rundt 2 prosent neste år, skriver Dagbladet.

Det mener Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen er oppsiktsvekkende.

– Dette har vært vår kritikk mot Frps tilnærming til oljepengebruk i mange år, sier hun.

Statssekretær Paal Bjørnestad (Frp) viser i et svar på vegne av finansministeren til at regjeringen har varslet en avbyråkratiserings- og effektiviseringsreform og en rekke andre tiltak for å effektivisere offentlig sektor.

– Poenget er at en må se på utviklingen i offentlig sektor over tid og passe på at pengene brukes effektivt. Det vil være årlige svingninger i økonomien, og statsbudsjettet må tilpasses det i hvert enkelt år. Budsjettforslaget for 2015 er det, sier Bjørnestad til avisen.

Les også på DN.no:

Lover kamp om lånekunder

Varsler Nav-«rystelser» dnPlus (krever innlogging)

Derfor kan det lønne seg å bruke 20.000 ekstra på boligsalget  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.