NRK-lisensen blir ifølge Journalisten  økt med 25 kroner. Regjeringens opprinnelige forslag var at den skulle bli stående uendret, mens NRK selv hadde bedt om en økning på 73 kroner.

Lisensen øker dermed med 0,9 prosent i forhold til 2014. Prosentvis er denne lisensøkningen den minste på 2000-tallet.

- Det betyr at NRK ikke trenger kutte fullt så mye. Dette er bedre enn ingenting, sier mediepolitisk talsmann Geir Jørgen Bekkevold i Krf til Journalisten.

Regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF er videre enige om å notifisere to ulike løsninger for mediemoms hos EØS-landenes kontrollorgan ESA.

Dermed vil Norge søke godkjennelse både for en løsning med plattformnøytral nullmoms for både papiraviser og nettaviser, og for en løsning med en lik, lav moms-sats på åtte prosent for begge medieplattformer.

Saken om mediemomsen skal tilbake til Stortinget etter at ESA har sagt sitt. Dersom ESA godkjenner nullmoms for begge plattformer, blir dette trolig løsningen.

Pressestøtten vil fortsette på samme nivå som i år. Regjeringens forslag om å kuttte 50 millioner kroner er reversert av V og KrF.

Institutt for Journalistikk  får 1,5 millioner kroner mer enn regjeringen foreslo i sitt budsjettforslag.

Samiske aviser vil få beholde pressestøtten.

Saken vil bli oppdatert

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Lippestad vil kommunisere

Derfor «forsvinner» sider på Facebook

Børsselskapene tvitrer mer enn før  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.