Maksbeløpet man kan spare i BSU økes til 300.000 kroner i 2016.

Boligsparing for ungdom (BSU) er en spareordning som tilbys i de fleste norske banker.

Beløpet økes fra dagens 200 000 kroner og formålet er å hjelpe unge inn på boligmarkedet.

Det maksimale årlige sparebeløpet i BSU ble i 2014 økt fra 20 000 kroner til 25 000 kroner, og det samlede sparebeløpet ble økt fra 150 000 kroner til 200 000 kroner.
Nå økes det samlede sparebeløpet til 300 000 kroner fra 2016.

- Det kan være vanskelig å komme inn på boligmarkedet på grunn av høye boligpriser og egenkapitalkrav. En utvidelse av ordningen vil gjøre det mer lønnsomt for unge å spare til bolig, sier finansminister Siv Jensen i en pressemelding.

Les også: Bør du binde den rekordlave studielånsrenten nå?

Beholder skattefordelen

Regjeringen har dermed ikke tatt hensyn til Scheel-utvalgets forslag om å fjerne Boligsparing for ungdom (BSU).

Det er liten grunn til å subsidiere boligsparing, mente utvalget.

- Det ville vært meget trist fordi mange ungdommer trenger en skattemessig gulrot for å spare til sin første bolig. Egenkapitalkravet har økt de senere årene, og da er det desto viktigere at førstegangsetablerere har spart opp mest mulig av nødvendig egenkapital, sier generalsekretær Peter Batta i Huseiernes Landsforbund (HL) i en pressemelding.

Les også: Tror det blir dyrere å leie bolig

Positivt for de unge

Batta er fornøyd med regjeringens valg.

- Dette er et meget godt valg og en håndsrekning til alle unge i et krevende boligmarked, sier han.

Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving er helt enig.

- Det er svært positivt at regjeringen øker rammene for BSU-ordningen. Dette vil stimulere unge til langsiktig sparing, og øker muligheten for å komme inn i boligmarkedet, sier han.

I følge tall fra DNB er det kun en av tre unge i målgruppen som har en aktiv BSU-konto. Gjennomsnittlig sparesum ligger på rundt 80.000 kroner.

Les også: Nå er folk bare 25 år gamle når de kjøper sin første bolig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.