- Det er viktig at regjeringen legger fram et budsjett som er tilpasset norsk økonomi, sier finansminster Siv Jensen (Frp).

Onsdag morgen klokken halv syv møtte hun pressen utenfor sin bolig på Nordstrand i Oslo. Mens regnet pøste ned i en fremdeles mørklagt hovedstad, kunne finansministeren forsikre de fremmøtte om at budsjettet som presenteres klokken 10.00 er «et bra budsjett».

- Det er klart det skjer stadig ting vi må ta høyde for - særlig nå. Det er viktig å være opptatt av at norsk økonomi trenger omstilling, sier finansministeren.

Oljeprisene faller

Samme morgen faller prisene på oljekontrakter videre, blant annet som følge av bekymring for den globale etterspørselen og for økende oljelagre i USA. På spørsmål om den synkende oljeprisen har hatt innvirkning på budsjettet, svarte finansministren:

- Vi har som oljenasjon erfaring med at oljeprisen varierer over tid. For øyeblikket er det ikke noe dramatikk vi ser.

- Har det skjedd noen endringer i siste liten, fikk Jensen spørsmål om.

- Regjeringen har en helt ordinær prosess med behandlingen av budsjettet. De siste ukene har vi brukt tiden til å skrive det ferdig og gjøre helt ferdig de tekniske analysene, svarte hun.

Høyre- og Frp-profil

Jensen understreket videre at budsjettet har en tydelig Høyre- og Frp-profil.

- Vi er veldig klar over at vi har en samarbeidsavtale med KrF og Venstre, så vi har selvfølgelig tenkt på det. Budsjettet som denne regjeringen, som er en mindretallsregjering, legger fram skal også forhandles om. KrF og Venstre vil nok ha behov for å sette sitt stempel på det, sier hun og fortsetter:

- Det vi først og fremst er opptatt av er imidlertid å innfri det som står i regjeringsplattformen,

- Spent

Jensen kunne ellers fortelle at hun har sovet godt i natt og at hun er både «skjerpet og spent».

- Jeg har sagt jeg har gått høygravid i flere uker. I dag er tiden for forløsning, fleipet hun.

Finansministeren har registrert at det har vært en del lekkasjer og spekulasjoner rundt budsjettforslaget.

- Den endgelige fasiten får dere klokken 10.00, understreker hun.

Les alt om statsbudsjettet her

 

 

  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.