- Norge er et godt land å bo i.

Slik åpnet finansminister Siv Jensen (FrP) onsdagens finanstale, som er redegjørelsen om hvordan regjeringen ønsker å løse viktige utfordringer gjennom prioriteringer og tiltak i statsbudsjettet

- Vi har ingen garanti for at den gode utviklingen fortsetter. Forslaget til statsbudsjettet for 2015 handler om å løse viktige utfordringer for samfunnet og legge til rette for fremtidens Norge, sa Jensen.

Ny regjering

Finansministeren fortsatte med å understreke at neste års budsjett gjenspeiler at Norge har en ny regjering.

- Selv om Norge går godt, er det noen skyer i horisonten. Vi har hatt lav vekst i produktiviteten de siste årene og det er tegn til at veksten i etterspørselen fra oljesektoren vil avta, sa hun.

- Vi sørger for å styrke velferd og vekstkraft, sa Jensen.

Rammevilkår

Jensen pekte på at Norge de siste årene har nytt godt av blant annet høye priser på både olje og andre eksportvarer. Samtidig viste hun til at motstykket til de gode tidene er et kostnadsnivå som har skutt i været.

Finansministeren mener det i dag er særlig viktig å gi norske bedrifter gode rammevilkår.

- Situasjonen er blitt mer krevende for bedrifter som kjemper i en hard internasjonal konkurranse, sa hun.

- Medvinden oljesektoren har gitt norsk økonomi ser nå ut til å avta. Informasjon fra selskapene viser at oljeinvetseringene vil falle fra neste år, påpekte finansministeren.

Hun trakk i den sammenheng ikke minst frem nedgangen i oljeprisen den siste tiden.

- Etter hvert vil mange av bedriftene som leverer til denne sektoren måtte finne nye markeder eller omstille produksjonen, sa Jensen.

Alt om statsbudsjettet 2015

Her kan du lese alle DNs artikler om statsbudsjettet(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.