Budsjettet finansministeren og partilederen la fram onsdag, var er utypisk Frp-budsjett, skriver NRK. I kanalens oversikt nevnes det blant annet at bistandsbudsjettet er rekordhøyt, lisensen øker med 78 kroner og både bilavgiftene og bensin- og dieselavgiftene øker med 2,5 prosent.

Det brukes også mer penger på flyktninger enn noen gang, og både bompengene og avgifter for alkohol og tobakk økes.

– Det er bemerkelsesverdig at Frps talsmann i debatten etter fremleggelsen av årets statsbudsjett, valgte å bruke all tid på å framheve at gifte pensjonister får beholde mer av pensjonen. Det tyder jo på at det ikke var så mye annet gledelig der, sier Frank Aarebrot, valgforsker og professor i statsvitenskap, til NRK.

Likevel tror han ikke at «budsjettnederlaget» vil føre til noe opprør blant Frps kjernevelgere.

– Hun (Jensen) gambler på at partiets egne velgere vil forstå, slik som de rødgrønne velgerne forsto at Jens Stoltenberg ikke kunne innfri alle løfter da finanskrisen slo til i 2008, sier Aarebrot.

Jensen er på sin side ikke enig i at budsjettet er for lite farget av Frp.

– Snarere tvert imot. Vi reduserer skattenivået og bygger flere sykehjemsplasser. Dette er Frp-politikk, sier finansministeren.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Økonomer: Skattekuttene virker ikke


- Vi kan få en større smell enn det regjeringen anslår