Taxfreebutikkene på landets flyplasser kommer ikke til å ta betalt av kundene for de opptil åtte millioner plastposene som flypassasjerene bruker hvert eneste år. De har ikke lov til det.

Den omstridte plastposeavgiften som blir innført etter budsjettforliket mellom regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF, vil ikke bli avkrevd kundene på flyplassene i Oslo, Stavanger, Kristiansand, Bergen og Trondheim, skriver Aftenposten.

Årsaken er at det i avtalen mellom myndighetene og Travel Retail Norway – som står for mesteparten av taxfreesalget på norske flyplasser – ikke står noe om at de kan ta betalt for plastposer.

– Vår drift er strengt regulert av myndighetene, og det er i detalj beskrevet hva vi kan ta betalt for. Der står ikke handleposer av plast nevnt, og det innebærer etter vår mening at vi ikke kan selge den varen, sier Håkon Fjeld-Hansen, administrerende direktør i Travel Retail Norway.

Han opplyser at selskapet vil søke om dispensasjon fra avgiften hvis de likevel skulle bli tvunget til å betale den. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.