Nå i ettermiddag sitter stortingsgruppene til KrF og Venstre og vurderer en skisse til løsning om statsbudsjettet. Forhandlingene tok en pause klokken 14 av hensyn til gruppemøtene på Stortinget. Både Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide vil for sine partigrupper gi et innblikk i hvor langt de nå er kommet. Og de er langt mer optimistiske for en løsning nå.

Flere penger

Årsaken er, som Bruker Aps "hemmelige" budsjett som brekkstang , at regjeringspartiene har høynet tilbudet og viste på det tidspunktet til påplusninger og inndekninger på mellom 8 og 9 milliarder. I løpet av kvelden i går og ytterligere møter i formiddag er skissen enda mer romslig. Kilder bekrefter overfor DN at forslaget til løsning nå innebærer flytting av nærmere 10 milliarder kroner. DNs kilder tror ikke at man vil bli ferdige i dag, men de håper at det vil bli en løsning på forhandlingene før helgen.

Runde i gruppene

– Jeg har en helhet jeg kan presentere på gruppemøtet i ettermiddag. Det er ikke en skisse til endelig løsning, men noe i nærheten av det som kan bli resultatet. Jeg vil nå lytte til stortingsgruppa, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NTB.

Venstre-leder Trine Skei Grande sa noe tilsvarende:

– Vi har kommet langt nok i disse forhandlingene til at jeg kan stille spørsmål til stortingsgruppa om dette er godt nok for Venstre, sier hun til NTB.

Les også: LO-lederen avlyser konferanse på grunn av streik

Krever svar på hvor 700 Nav-millioner er blitt av(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.