Øyvind Isachsen i fornybarforeningen Norwea trekker et lettelsens sukk. I flere år har han sett hvordan norsk vindkraft har stått dørgende stille, mens svenskene har bygd ut stadig mer vindkraft. Årsaken er ulike avskrivningsregler som har gjort det langt mer lønnsomt å bygge ut vindkraft i Sverige.

I Norge er det en rekke vindkraftprosjekter som er stilt i bero i påvente av en avklaring.

I statsbudsjettet lover Regjeringen at det vil utarbeide et forslag til Stortinget om gunstigere avskrivningsregler som skal legges frem til våren og som skal gjelde fra og med 2015.

Like regler
Isachsen tolker dette slik at det nå vil bli like regler i Norge og Sverige.

- Kjempebra. Punktum. Det betyr at det ikke er skattetekniske regler som avgjør hvor vindkraft blir bygd ut, men hvor det blåser mest, sier Isachsen.

Men han advarer om at det haster.

- Ingen investerer i noe før loven er vedtatt. Det må skje fortest mulig.

- God stemning
Men han mener at signalet er tydelig.

- Ser veldig bra ut. Det er god stemning hos oss. Det er godt å ha en regjering som i posisjon gjør det de har snakket om i opposisjon, sier Isachsen.

- Denne saken har vært viktig for meg, og har stått høyt på prioriteringslisten. Jeg er derfor glad for at det nå skal utarbeides gunstigere avskrivningsregler, og at reglene skal gjelde allerede for inntektsåret 2015, sier olje- og energiminister Tord Lien i en melding.

Les også:

  Alt om statsbudsjettet 2015

Bruker 163,7 oljemilliarder  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.