Litt etter klokken 11 torsdag formiddag kom Johnson fra møtet med sitt nye kollegium til Westminster Palace, der han kan forvente motstand både fra egne rekker og fra opposisjonen på den andre siden av salen.

Etter å ha fått regjeringsoppdraget av dronningen onsdag ettermiddag, gikk det meste av kvelden med på å utnevne nye statsråder og bestemme hvem som får være med videre fra Theresa Mays regjering.

I sistnevnte kategori finner vi blant andre brexitminister Stephen Barclay. Tidligere brexitminister Dominic Raab ble utnevnt til utenriksminister. Han forlot regjeringen i protest mot Mays utmeldingsavtale i fjor og har i likhet med sin nye sjef lagt seg på en hard linje i brexit-spørsmålet. Johnson selv har en rekke ganger sagt at britene skal ut av EU 31. oktober – enten de har en avtale på plass eller ei.

– Vi skal ut 31. oktober, uten noe om eller men, gjentok Johnson da han ankom statsministerboligen i Downing Street etter å ha vært på slottet onsdag. Han snakket også da om å reforhandle skilsmisseavtalen med EU, selv om unionen gjentatte ganger har sagt at dette er uaktuelt.

– Vi skal få til en bedre avtale, fulgt av et nytt og spennende forhold til resten av Europa. I løpet av 99 dager skal vi klare dette, men vi skal bruke de 99 dagene, sa en entusiastisk og offensiv statsminister. Den første dagen er allerede gått, og utmeldingsfristen er 98 dager unna.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.