Aker Brygges status som Norges beste - og dyreste - kontorstrøk er truet etter nær 25 år på topp, skriver Dagens Næringsliv.

Storeier på Aker Brygge i Oslo, Norwegian Property, som kjøpte seg inn mens markedet var på topp, ruster til kamp for å bevare markedsposisjonen mens Bjørvika, Tjuvholmen og Filipstad blir bygget ut.

DnB Nor forbereder flytting fra Aker Brygge til Bjørvika. Store forretningsadvokatfirmaer har flyttet eller planlegger flytting. Nye, høyklassekontorbygg tegnes, leies ut og bygges etter kresne leietageres ønsker i Bjørvika, på Tjuvholmen og er ventet på Filipstad brygge.

Nå tvinges det hardt prøvede børsnoterte eiendomsselskapet til å investere på flere hundre millioner kroner på omfattende endringer. Det er nødvendig for å beholde posisjonen som Oslos høyest profilerte kontorstrøk, mener administrerende direktør Olav Line.

Endevende butikksenteret
- Bjørvika blir bra, men får et preg av stor, effektiv kontormaskin. Vi må rendyrke et eget bydelspreg på Aker Brygge, skapt av samspill mellom kontorer, restauranter, shopping og boliger. Det kan virke som at man frem til nå har trodd at beliggenheten i seg selv ville gjøre området til en suksess. Slik vil det ikke være i fremtiden, sier Line.

Line vil blant annet endevende butikksenteret på Aker Brygge.

- Vi skal ha en handlegate diagonalt gjennom byggene og mot Bryggetorget - i én etasje. Det er mulig å drive butikk i tredje etasje, men husleieinntektene speiler lav omsetning. Vi ønsker en blanding av det ordinære og det spesielle. En miks av butikker som dekker daglige behov som apotek, post, Nille, H&M, Vinmonopolet. Og så trenger vi nisjebutikker innenfor mote, sko, klær og velvære. Vi trenger nisjesportsbutikk som Oslo Sportslager. Halvparten av kundene innenfor sykkel og ski er jo på Aker Brygge allerede, sier Line til DN.

Norwegian Property planlegger også en ny, eksklusiv restaurant i eget bygg på Tingvallautstikkeren og en kraftig revitalisering av Holmens gate på innsiden av Aker Brygge.

Les også: Mediesky strømmillionær blir kongen av Aker Brygge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.