Stavanger får høyest vekst i boligprisene i år, ifølge prognoser fra Norges to største meglerkjeder. I så fall blir Stavanger Norges dyreste leilighetsby, skriver Dagens Næringsliv.

Både Eiendomsmegler 1 og DnB Nor Eiendom spår at Stavanger får en prisvekst på ti prosent i år.

Prisstatistikken for mai viser at gjennomsnittsprisen for leiligheter i Stavanger var 36.900 kroner, mot 37.000 kroner i Oslo. Veksttakten er imidlertid høyere i Stavanger.

- Det var ikke noe sjokk for meg at det er så dyrt å kjøpe bolig i Stavanger, for alt er jo så dyrt her, sier skotske Linda Reid som har bodd i Stavanger i to år, og som jobber for Shell.

Leiligheten hun har kjøpt, men ennå ikke overtatt, er på 80 kvadratmeter og ligger ved sjøen sentralt i Stavanger. Kvadratmeterprisen endte på 53.750 kroner, som er høyere enn gjennomsnittet på 48.300 kroner i Oslos dyreste bydel, Frogner.

Mangel på leiligheter
Ennå er Oslo en del dyrere enn Stavanger for rekkehus og eneboliger, og derfor er gjennomsnittet for alle boliger fortsatt noe dyrere i Oslo.

Men i 2012 blir Stavanger dyrere enn Oslo også for gjennomsnittet av alle boliger, hvis de siste års trend fortsetter.

- Jeg tviler på om det er andre land i Europa hvor den fjerde største byen har en høyere kvadratmeterpris på leiligheter enn den største byen. Mulige forkl#229er kan imidlertid være at det tradisjonelt er et større leilighetsmarked i Oslo, hvorav en stor andel i bydeler med en lavere gjennomsnittspris. Stavanger har nok relativt sett flere eneboliger, og færre leiligheter, som kan ha skapt ekstra press på leilighetsmarkedet i byen, sier en overrasket regiondirektør Robert Ugland i DnB Nor Eiendom i Oslo, Asker og Bærum til DN.

Les også: Nå blir det "dagen derpå" i budrundene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.