– Vi har besluttet å skrinlegge planene om et nytt bygg på Forus. Vi har dekket behovet for den kapasiteten vi trenger med de byggene vi har på Forus øst og Forus, sier pressetalsmann Morten Eek til Stavanger Aftenblad.

Han sier at i tillegg til å skrinlegge planene om nytt hovedkontorbygg, vil selskapet også avslutte leieavtalen på to av fire bygg de holde til i på Forus i dag.

Prislapp: 2,5 til 3 milliarder kroner

Beslutningen om å bygge nytt ble tatt i 2012, midt i oljeboomen. Da var planen skal det nye bygget skulle stå ferdig i 2018. Bygget, som etter planen skulle bli 90 meter høyt, kunne ha kommet til å koste mellom 2,5 og 3 milliarder kroner.

Fallet i oljeprisen har ført til at Statoil har kuttet både kostnader, investeringer og antall arbeidsplasser kraftig. Mange har derfor spekulert i om det nye bygget ikke ville bli noe av likevel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Volvos bestselger i ny drakt
Forgjengeren var i 2016, Volvos mest solgte bil. Dermed kan den nye XC60 vise seg og bli den viktigste modellen i år.
01:24
Publisert: