Høyres arbeidslivspolitiske talsmann har lest «Min historie» nøye og funnet flere formuleringer han mener tyder på at Stoltenberg og Ap ikke var så opptatt av å inkludere alle partene, skriver Aftenposten.

– Han avslører i boken at Ap i realiteten ikke praktiserer et trepartssamarbeid, men et topartssamarbeid med LO, sier Heggelund. Han peker på passasjer som «Det viktigste innholdet i den nye folketrygden ble avgjort mellom Ap og LO. Det skjedde på lukkede rom i regjeringskontorene og i Folkets Hus» og «Vi laget en av tidenes største økonomiske reformer i Norge, men Finansdepartementet var omtrent ikke involvert.»

– Pensjon, som er oppspart lønn, er selvsagt en sak som hører hjemme i trepartssamarbeidet. Men, som vi ser ble dette avgjort bak lukkede dører, uten NHO. Selv Finansdepartementet ble holdt utenfor, sier Heggelund.

Stoltenbergs rådgiver sier den tidligere statsministeren ikke har anledning til å kommentere Heggelunds uttalelser. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.