Styret i Orkla har utnevnt Peter A. Ruzicka til ny konsernsjef. Ruzicka tiltrer i stillingen 10. februar 2014, opplyser Orkla i en melding til Oslo Børs.

- Jeg er svært fornøyd med at Peter A. Ruzicka har takket ja til å bli ny konsernsjef i Orkla. Ruzicka kjenner Orkla og dagligvarebransjen godt. Han har solid merkevarekompetanse. Peter A. Ruzicka har de beste kvalifikasjoner til å lede Orkla fremover, sier styreleder Stein Erik Hagen i Orkla i børsmeldingen.

DN meldte tidligere i uken at Hagen hadde utpekt sin favoritt, nettopp Ruzicka: Ønsker Ruzicka som ny Orkla-sjef

Peter A. Ruzicka har 24 års erf#229 fra detaljhandelen. Han var adm. direktør i Hakon Gruppen fra 1995 til 2000 og ansvarlig for etableringen av ICA i Baltikum.

Fra 1998 til 2000 var han i tillegg visekonsernsjef i ICA AB. Fra 2000 ledet han Aholds aktiviteter i Tsjekkia og Slovakia. I perioden 2003-2006 var Ruzicka adm. direktør for Jernia, og han har siden 2006 vært adm. direktør for Canica, som er Stein Erik Hagens familieselskap.

Takknemlig
Ruzicka har vært medlem av styret siden 2008 og i perioden 2003-2005. I tillegg har han vært medlem av Orklas revisjonsutvalg siden 2010 og i perioden 2004-2005.

- Jeg er svært takknemlig for å få muligheten til å lede Orkla i en spennende og viktig fase for konsernet. Jeg ønsker å bygge videre på Orklas sterke posisjon som Nordens ledende merkevareselskap, sier påtroppende konsernsjef Peter A. Ruzicka i meldingen.

Takker Korsvold
Det er vel kjent at Stein Erik Hagen ikke var helt fornøyd med resultatene Orkla leverte under den forrige sjefen, Åge Korsvold.

Les: - Jeg synes det har kostet mye

I dag sender Hagen følgende hilsen til forgjengeren.

- Jeg vil takke Åge Korsvold for innsatsen han har gjort for Orkla. Korsvold har ledet Orkla i en krevende og nødvendig restrukturering av selskapet.

Ny finansdirektør
Foruten ny toppsjef har Orkla også ansatt ny konserndirektør for økonomi og finans.

Det blir Jens Bjørn Staff (46) som kommer fra Statkraft, der han siden 2011 har vært konserndirektør og CFO med ansvarsområdene økonomi, finans, konsernrevisjon og innkjøp. Før det hadde han tilsvarende stilling i Statoil og Posten.

Staff overtar etter Terje Andersen, som i en årrekke har vært ansvarlig for økonomi- og finansområdet i Orkla.

Les også: Store inntekter, men svakt resultat for Orkla (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.