- Jeg har fulgt den senere debatten om formuesskatt med stor interesse - og oppgitthet. Jeg mener det er veldig viktig at den fjernes, men skjønner godt frykten for at de som er rikest vil kunne bli fremstilt som nullskatteytere eller tilnærmet nullskatteytere. Jeg og de fleste andre vil ikke bli det, da vi betaler skatt av relativt høye årlige inntekter, sier Stein Erik Hagen til VG.

Han var i forrige uke i Davos på det årlige World Economic Forum.

Hagen har derfor tenkt på en del ulike løsninger og har kommet frem til en løsning han mener kan fungere:

- Formuesskatten fjernes, slik at norske eiere av små og store bedrifter slipper å tappe selskapene for å betale formuesskatten, sier han.

Fribeløp på ti millioner
I stedet foreslår han å innføre en årlig formuesskatt på hus, hytter, biler, båter og andre luksusgjenstander.

- Så setter man et fribeløp høyt nok, eksempelvis ti millioner kroner, som gjør at det bare er de rike som må betale. Slik kan den jevne borger slippe, mens vi må betale, sier Hagen til VG.

- En kakseskatt?

- Ja, en egen skatt som bare treffer de rikeste. Slik kan man beskatte oss, samtidig som man vrir beskatningen over fra næring til luksus. Vi som sitter med store hus, hytter og båter får smellen, mens formuesskatten på næringsvirksomhet fjernes. Det kan for øvrig fortsatt kalles formuesskatt, fordi den vil treffe oss med de søtrste formuene, sier han.

Les også: Stein Erik Hagen blar opp for Høyre

Norske finanskjendiser på plass i Davos: - Vi er helt nødt til å skjerpe oss (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.