Stein Erik Hagen har kvittet seg med båtmarerittet, og selger luksusyachten «Canica» for 33 millioner kroner, melder VG i dag.

Han begrunner salget med at de årlige utgiftene, på rundt 15 millioner kroner, ble for dyrt. Hagen sier til VG at de tysk-sveitsiske kjøperne har gjort et «røverkjøp», og kaller saken «et mareritt».

Stein Erik Hagen.
Stein Erik Hagen. (Foto: Gunnar Blöndal)
Hagen bestilte personlig den 141 fot store seilbåten i april 2000 til en anslått pris på 106 millioner kroner.

En måned etter ble kontrakten overført fra Hagen personlig til familieselskapet Canica etter å ha blitt rådet til å leie ut båten kommersielt. I juni 2003 inngikk Hagen en opsjon på å kjøpe båten tilbake, noe han gjorde da båten var ferdigstilt året etter.

Da var båten blitt nesten dobbelt så dyr som planlagt og Canica betalte 209 millioner kroner, men Hagen kjøpte båten tilbake for 128 millioner kroner etter eget utsagn fordi utsiktene til utleie var kraftig redusert som følge av økonomiske nedgangstider. 

Senere krevde Canica fradrag for tapet på 81 millioner kroner.

Dette fikk han ikke godkjent av ligningsmyndighetene og ble i tillegg ilagt en straffeskatt på 45 prosent fordi ligningsetaten ikke trodde at Hagen hadde ment å leie ut båten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.