Sykdom har gjort at det er Stein Erik Hagens døtre Camilla Hagen Sørli (32) og Camilla Hagen Kjos (30) som sitter ved spakene når både Hagen-familien og John Fredriksen nå kjøper seg opp i eiendomsselskapet Norwegian Property.

En lammelse i venstre hånd har nemlig fremskyndet generasjonsskiftet der døtrene har ansvaret for familieselskapet Canica, opplyser Orkla-styrelederen i et intervju med Dagens Næringsliv lørdag.

Hagen håper imidlertid å bli frisk om seks til åtte måneder etter å ha gjennomgått fem operasjoner siden mars.

«Lammelsen skyldes nakkeprolaps. Armen er nå 70 prosent tilbake. Siste to operasjoner var nervetransplantasjoner, som vil gjøre armen helt ok», skriver Hagen i en sms til DN.

Den siste operasjonen skjedde fredag i forrige uke.

Hagen-familien kontrollerer omkring 25 prosent av merkevarekonsernet Orkla, primært gjennom familieselskapet Canica, som også er hovedeiere i kjøkken- og verktøykjeden Jernia og datavarehandelen Komplett.

Investeringsselskapet økte sin eierandel i Norwegian Property betydelig fredag etter at største aksjonær Famaday Trading torsdag tilbød å kjøpe inntil 35 millioner aksjer for 332 millioner kroner.

DN har fått bekreftet at skipsreder og investor John Fredriksen står bak Famaday. Både Canica og Famaday lyktes med å kjøpe nær 30 millioner aksjer hver, fredag. Det bringer deres respektive eierandelene til 13,3 og 20 prosent.

Hagen opplyser at han ikke har fulgt med på kjøpene, og viser til Canica-sjef Nils Selte, som også er styremedlem i Aker Brygge-eier Norwegian Property. Hagen påpeker imidlertid at Norwegian Property en langsiktig investering.

- Jeg har ikke noe imot å eie aksjer sammen med Fredriksen. At han kjøper er et tegn på at det er et veldig bra selskap, og det tror jeg er veldig bra, sier Hagen til DN.

Etter å overlatt styringen av Canica til sine døtre, vil han nå konsentrere  seg om Orkla, kunst og Prostatakreft­stiftelsen.

Les også:
Aker Solutions må kutte inntil 225 stillinger
Tesla innfører ubegrenset garanti
Milliontap for sommerskisentrene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.