Med Peter Ruzicka som sjef er Orkla endelig tilbake som vinner på Oslo Børs.

Bare i år har aksjen så langt steget med 30 prosent, og Hagen-familiens nærmere 25 prosent i merkevareselskapet er i dag verdt 16,2 milliarder kroner.

Verdiøkning på Orkla

I fjor var Orkla-aksjen tilbake til kostpris for Rimi-grunnlegger Stein Erik Hagen.

Hagen tar ut et utbytte på 750 millioner kroner, og overfører nærmere 550 millioner kroner til annen egenkapital.  Hoveddelen av resultatet kommer fra annen finansinntekt, hvor Orkla-aksjene er skrevet opp.

Canica opplyser at Stein Erik Hagen for tiden er på reise, og at han ikke har noen kommentar til tallene.

I fjor hadde Canica et årsresultat på 1,3 milliarder kroner.

Hagen har samlet hovedtyngden av sine investeringer i Canica. Selskapet har blant annet store eierposter i Orkla, Jernia, Proffpartner, Komplett og F&H of Scandinavia. Orkla er Canicas største enkeltinvestering.

Canica hadde ellers 105 millioner kroner i inntekt på investeringer i datterselskaper og andre selskaper.

Barna sitter i styret

I styret sitter tre av Hagens barn, Caroline Marie Hagen Kjos, Nina Camilla Hagen og Carl Erik Hagen. I tillegg sitter forretningsadvokat Nils-Henrik Petterson og Canica-direktør Nils Selte i styret. Caroline Hagen Kjos er selskapets styreleder, og søster Camilla Hagen Sørli jobber som prosjektleder i Canica.

Hagen har barna Caroline, Camilla og Carl Erik fra sitt første ekteskap, og sønnen Thomas Nicolai Stang fra et samboerforhold.

Selskapet har en egenkapital på 11,3 milliarder kroner.

Orkla-aksjer i privat selskap

Også Hagens private selskap Stein Erik Hagen as har levert årsregnskap for 2013.

Der har Hagen en aksjeportefølje som ved årsskiftet var verdt 300 millioner kroner, som utelukkende består av Orkla-aksjer. Selskapet hadde et årsresultat på 34 millioner kroner, og en egenkapital på 322 millioner.

 

Les også

Tilbake som børsvinner dnPlus  

Største kunstgave på 100 år

Vant frem med yacht-anke  

Se også

Velg riktig vin til sommerens reker
Det er lite som piffer opp ferieslappe kropper like mye som smaken av nykokte reker under en sommervarm himmel. Enda bedre blir det med riktig vin i glasset.
02:36
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.