Stein Erik Hagen har tidligere overført storparten av familieverdiene til sine barn.

Caroline Marie Hagen Kjos (30), som flyttet til Sveits i 2009 der hun nå bor med mann og to barn, eier 60 prosent av aksjene i familieselskapet Canica der hun ifjor overtok som styreleder. Stein Erik Hagen eier selv rundt ti prosent av Canica-aksjene, men har foreløpig full kontroll gjennom stemmeberettigede aksjer.

Ifølge Kapital var familieformuen i høst verdt 16,3 milliarder kroner, som gjør familien til Norges 6. rikeste.

Denne uken er Caroline Marie Hagen Kjos for første gang deltager på World Economic Forum med finanselite og toppolitikere i Davos.

I sitt første intervju sier hun til VG at hun har lært mye av sin far, Stein Erik Hagen, og at hun ønsker at familieselskapet skal være langsiktige eiere i Orkla.

– Opplevelsen overgår forventningene mine. Min far har deltatt i Davos de siste 12 årene. Han har alltid kommet hjem full av inspirasjon og kunnskap, det samme opplever jeg. Her på WEF er alt er spennende. Jeg tar til meg ulike synspunkter om økonomi, lederskap og teknologisk utvikling, sier Caroline Hagen Kjos til VG.

Middagsbordet har vært god læreplass

På spørsmål fra avisen om hva hun har lært av sin far, sier hun og ler:

– Hva er det jeg ikke har lært? Middagsbordet har vært min beste læreplass.

Caroline Hagen Kjos sier også at hun deler Stein Erik Hagens uttalelser om at investeringen i Orkla er svært langsiktig, men sier samtidig at de trives godt i Sveits, og har tette bånd til Norge.

Eneste kvinne fra norsk næringsliv i Davos utenom Hagen Kjos, er kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema.

– Jeg skulle ønske det var flere kvinnelige næringslivsledere i Norge, sier Caroline Hagen Kjos til VG.

Hun får støtte av DNBs mektige konsernsjef Rune Bjerke som også er på plass i Davos.

– Jeg hadde gjerne sett at det var flere kvinnelige toppledere i vårt næringsliv og her nede. Det er viktig å ha et mangfold i en ledergruppe, da tenker jeg på kjønn, alder utdanning og bakgrunn, sier Bjerke til avisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Flyr én og én i 1700 privatfly til Davos


  - Kan bli bedre på å heie

– Jeg er ikke i Davos, men på kontoret. Noen må arbeide!