Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i NHO-foreningen Norsk Industri sier til Klassekampen at alt som reduserer ansattes kjøpekraft, må kompenseres gjennom lønnsøkninger. Nå oppfordrer han regjeringen til moderasjon når det gjelder å øke avgifter og redusere ulike skattefradrag for vanlige arbeidere.

-Vi håper at man i statsbudsjettet ikke øker avgiftene som rammer vanlige arbeidstakere. Poenget er at hvis arbeidstakere føler at det tas av lønnsposen, vil de ha det kompensert av oss, sier Stein Lier-Hansen til avisen.

Fagbevegelsen og venstresiden har kritisert regjeringen for økte avgifter som rammer vanlige folk hardest, og varslet at de krever kompensasjon for økte avgifter i vårens hovedoppgjør.

Stein Lier-Hansen advarer mot en lønns- og prisspiral hvis regjeringens avgiftsøkninger fortsetter. Han sier industrien ikke har råd til å ta regningen for regjeringens avgiftsøkninger.

-Dette svekker industrien, og da svekker det også Norge som velferdsstat, sier Lier-Hansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.