- Vi har ikke hatt noen salg over seks millioner kroner. Det har vi nesten aldri opplevd før, sier advokat og eiendomsmegler Jan I. Opthun i Kragerø til Dagens Næringsliv.

Advokatfirmaet Midgaard og Opthun er dominerende megler i et av områdene med mest hytteluksus for salg.

- Vi har hatt ti eiendommer for salg med prisantydning fra 10 til 36 millioner kroner. Hyttekjøperne har sittet på gjerdet siden 2008, og interessentene i det dyreste prissegmentet sitter der fortsatt, mener Opthun.

Ikke som i glansdagene
Markedet har ikke vært som i glansdagene i 2006 og 2007, sier hyttemeglernestor Tore Solberg i Z-eiendom. Fortsatt er ti eiendommer i Sandefjord, på Nøtterø og Tjøme ute for salg på Finn.no.

- Det er et faktum at vi har eiendommer i det øvre prisskikt der vi ikke har fått tilfredsstillende bud, sier han.

Den dyreste eiendommen som i sommer ble solgt i Kragerø-distriktet gikk for 5,75 millioner kroner.

- Mens markedet over åtte-ti millioner har vært tilnærmet helt dødt, solgte vi bra i prisklassen to-fire millioner i både april og mai. Juni ble laber og i juli var markedet dødt, sier Henrik Tangen i Krogsveen i Stathelle til DN.

Les også: Her er hyttene dyrest

<b>Røkkehytte dyr i drift</b>

<b>Etterforsker 15 hytteeiere i Kragerø-skjærgården</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.