Ferietid og sommervarme har gitt et usedvanlig lavt energiforbruk. Forrige uke var forbruket halvparten av forbruket i uke 4 i vinter.

I uke 29 var strømforbruket 1,79 terrawattimer, mot 3,5 i årets fjerde uke, uka med høyest forbruk i år så langt, skriver Dagsavisen.

Både næringslivet og private bruker mindre strøm om sommeren, først og fremst fordi aktiviteten er mye mindre da, sier Erik Skjelbred, direktør for samfunnskontakt i Statnett.

– Deler av næringslivet stopper helt opp. Privatpersoner får et helt annet levesett. Mange reiser til hytta hvor de ikke har de samme mulighetene til å dusje og bruke vaskemaskinen. Det er nesten bare tungindustrien som har det samme strømforbruket gjennom hele året, sier Skjelbred.

Han understreker at lavere aktivitet i samfunnet har større betydning for strømforbruket om sommeren enn temperaturen.

Når folk begynner å komme hjem fra ferie i august, antar han at strømforbruket derfor vil stige igjen, selv om vi skulle få flere uker med tropevarme.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.