Eierselskapet bak Notar gikk konkurs i forrige uke, og det utløste en omfattende kjedereaksjon av konkurser.

Fra før har Kredittilsynet fratatt 39 Notar-kontorer tillatelsen til å drive eiendomsmegling.

Fem til
- Nå mister ytterligere fem kontorer retten til å drive eiendomsmegling, sier seksjonssjef Wilhelm Mohn Grøstad i Kredittilsynet til DN.no.

Igår og i dag har disse kontorene fått inndratt tillatelsen:

Notar Eiendom Nordland AS
Notar Eiendom Stord AS
Notar Nybygg Sogn og fjordane AS
Notar Nybygg Midt Norge AS
Notar Eiendom Åsane AS
Orakel

- Ingen indikasjoner på ulovligheter
- Kredittilsynet ikke ikke mottatt noe informasjon som indikerer at det har foregått noe ulovlig, presiserer Mohn Grøstad.

Kontorene har fått tilbakekalt tillatelsen enten fordi faglig leder har fratrådt eller fordi kravene til økonomi ikke tilfredsstilles.

Igår ble det klart at Notar-gründer Morten K. Andersen og hans advokatkolleger Pål Sivert Espås og Ole Jørgen Schei trakk seg fra sine 152 styreverv to uker før Notar raknet, noe styreleder Per Christian Voss i Notar reagerte kraftig på.

- Det var en merkelig måte å gjøre det på. Du kan ikke løpe fra et ansvar du har hatt i lengre tid ved å trekke deg. Det er ikke sånn det fungerer, sa Voss.

Les også: Trakk seg fra 152 Notar-styreverv

Mohn Grøholt sier at tilsynet ikke har ikke gått nærmere inn på denne siden av saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.