SAS´ gode trafikkutvikling fortsetter inn i 2011:

Sesongmessig er januar normalt den måneden i året med lavest aktivitet innenfor flybransjen i Norden, men trafikken til SAS (RPK) økte med 5,4 prosent. Samtidig steg antall passasjerer med 7,8 prosent - til 1,8 millioner passasjerer.

SAS-konsernet økte kapasiteten med 8,2 prosent i årets første måned, og størst er økningen på de interkontinentale og intraskandinaviske rutene.

Yield-fall
Scandinavian Airlines' yield (omsetning per solgte setekilometer) falt 8,2 prosent i desember 2010 sammenlignet med samme måned året før. Justert for høyere kapasitet på interkontinentale ruter, var yielden ned 5-6 prosent. Det ventes yieldfallet i januar målt på årsbasis blir lavere enn i desember.

Trafikken er best på de intraskandinaviske rutene, innenriks og på Asia-rutene - men svakere til og fra USA.

Punktligheten til SAS var på 87,8 prosent i januar. Av de planlagte flyvningene ble 99,2 prosent gjennomført - noe som er over normalen for vinterhalvåret.

Enhetsinntekten (RASK) steg med 11 prosent i desember, positivt påvirket av forbedret kabinfaktor, cargo og omregningsforskjeller. Yielden for januar forventes å bli bedre enn i desember, RASK ventes å bli svakt positivt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.