Sysselsettingen i privat sektor i USA steg med 217.000 personer i februar, ifølge månedstallene fra ADP Employer Service som ble lagt frem onsdag.

På forhånd var det ventet at sysselsettingen ville øke med 180.000 personer, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

I januar var veksten i sysselsettingen i privat sektor på 189.000 personer, ifølge reviderte tall. Opprinnelig ble det rapportert om en vekst på 187.000 personer.

Omfattende statistikk
Dagens sysselsettingstall er beregnet av ADP Employer Services, og blir hver måned presentert onsdagen før den offisielle arbeidsmarkedsrapporten fra myndighetene. Selskapet kjører lønninger for rundt 400.000 amerikanske bedrifter som sysselsetter rundt 24 millioner personer. Selskapet har dermed omfattende statistikk over hvor mange personer som blir ansatt og sagt opp i løpet av en måned.

- Denne kan gi en indikasjon på veksten i privat sysselsetting i de offisielle sysselsettingstallene, non-farm payrolls, som publiseres på fredag, selv om det skal sies at sammenhengen mellom de to indeksene ikke har vært god de siste månedene, skrev seniorøkonom Ida Wolden Bache i morgenrapporten fra Handelsbanken Capital Markets onsdag.

Venter kraftig vekst
Myndighetenes rapport publiseres på den første fredagen i hver måned og inneholder blant annet tall for sysselsettingen i privat og offentlig sektor, omtalt som sysselsettingen utenom jordbruket eller "non-farm payrolls".

Det er ventet at den offisielle rapporten fredag vil vise en vekst i sysselsettingen i privat sektor på 200.000 personer i februar. Samlet sysselsetting utenom jordbruket er ventet å stige med 193.000 personer etter en oppgang på 36.000 personer måneden før.

Les også: - Vondt for å tro det (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.