SAS økte trafikken med 35 prosent i april. Fjorårets askeskyer er hovedårsaken.

SAS-aksjen stiger 10,5 prosent.

Scandinavian Airlines' yield justert for valutaeffekter falt 0,1 prosent i mars 2011 sammenlignet med samme måned året før. Det ventes en lignende yieldutvikling i april som i mars målt på årsbasis.

Det fremgår av SAS' trafikktallrapport fredag.

Selskapet gjentar at markedet forblir vanskelig å forutse særlig i forhold til RASK-utvikling grunnet overkapasitet i enkelte markeder, melder TDN Finans.

2,2 mill. passasjerer
SAS-konsernet transporterte 2,2 millioner passasjerer i april, en økning på 44,1 prosent. Trafikkøkningen forklares først og fremst av askeskyeffekten ifjor. Kabinfaktoren økte med 4,7 prosentpoeng til 74,4 prosent.

SAS fortsatte i april å øke kapasiteten i tråd med strategien å vokse i takt med markedet. Den største kapasitetsøkningen var til og fra det svenske markedet.

Den interkontinentale trafikken økte mer enn kapasitetsveksten, med unntak av ruten København-Tokyo.

Punktligheten havnet på 87,9 prosent i april.

- Som ventet var trafikkveksten kraftig i april. På grunn av det svake sammenligningsgrunnlaget fra ifjor da luftrommet var delvis stengt, går det ikke an å dra noen konklusjoner fra trafikkutviklingen i april. Men det er tilfredsstillende å se at kabinfaktoren fortsatt er relativt høy, noe som tyder på at vi har et attraktivt produkt i markedet, sier SAS-sjef Rickard Gustafson.

Enhetsinntekten, RASK, sank i mars med 3,4 prosent. RASK for april forventes å bli positiv og yielden forventes å havne på mars-nivå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.