Dollaren har gått sterkere det seneste døgnet og handles til 5,7086 i 11-tiden fredag. Fredag ventes det mest fokus på den amerikanske sysselsettingsrapporten.

Den amerikanske sysselsettingsrapporten for november er dagens store makroøkonomiske begivenhet. Det er ifølge Bloomberg News' konsensus ventet at antall sysselsatte utenfor landbrukssektoren var uendret i november. Det vil i så fall være den første måneden på nesten to år hvor arbeidsstokken ikke faller.

Vendepunkt
- Det ser ut som at arbeidsmarkedet er i et vendepunkt. Vi venter en veldig, veldig moderat oppgang i ansettelsene, som ikke er nok til å hindre arbeidsledigheten i å stige, sa makroøkonom Julia Coronado i BNP Paribas til Bloomberg News.

Ifølge nyhetsbyrået har totalt 7,2 millioner jobbet forsvunnet i USA de seneste to årene, noe som er som er den største nedgangen i prosent siden andre verdenskrig.

Nordea Markets poengterer at en også følger med på revideringen av forrige måends tall.

"Ellers er det verdt å huske at historien blir revidert så en må se på nettoendringen de siste månedene for å få et fullt bilde. Ledighetsraten, gjennomsnittlig arbeidstid og lønnstallene vil også bli tillagt noe vekt. Konsensus venter at ledighetsraten blir liggende uendret på 10 prosent, mens vi venter en økning til 10,1 prosent", heter det i meglerhusets rapport.

Jekker opp kroneforventningene
Handelsbanken Capital Markets har oppjustert sin kroneprognose, og venter nå en sterkere kronekurs enn de tidligere antok. De begrunner det med blant annet større rentedifferanse mellom Den europeiske sentralbanken og Norges Bank samt økt risikoappetitt. Meglerhuset venter nå EUR/NOK på 8,00 innen tre måneder og 7,90 innen seks måneder.

Les også: "Alle" tror på sterkere krone (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.