Aluminiumsgiganten Hydro landet et underliggende resultat på 588 millioner kroner i fjerde kvartal.

Resultatet er bedre enn forventet, men er likevel kraftig ned fra kvartalet før.

- Lavere realiserte aluminiumpriser, høyere driftskostnader og sesongmessig lavere salg svekket resultatet, skriver Hydro i kvartalsrapporten.

Forsikringsoppgjøret hjelper
Resultatfallet på grunn av lavere oppnådde priser på aluminium blir delvis oppveiet av forsikringsoppgjøret for Qatalum. En driftsstans i august førte til at den opprinnelige planen om at verket skulle være i full drift mot slutten av 2010 uten strøm ble alvorlig for Hydros storsatsning.

Forsikringsoppgjøret er på 200 millioner kroner. Qatalum ventes å nå full produksjon fra juni 2011.

Styret i Hydro foreslår et utbytte på 0,75 kroner per aksje for 2010. På forhånd hadde analytikerne ventet et utbytte på 0,57 kroner aksjen.

Et vendepunkt
- 2010 var et vendepunkt for Hydro, og 2011 vil markere dette skiftet. Jeg forventer full produksjon ved Qatalum fra juni, og regner med at det planlagte oppkjøpet av Vales aluminiumvirksomhet vil bli fullført i første kvartal, som en stadfestelse av dette modige trekket, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en kommentar.

Han peker på at aluminiumprisen nå ligger på et komfortabelt nivå.

- Vi har sett en økning i etterspørselen i 2010, som også har fortsatt inn i 2011, og betydelige deler av vår nedstrømsvirksomhet har solide ordrebøker for første halvår 2011. Likevel viser resultatet for fjerde kvartal at vi fortsatt må fokusere på kostnadsforbedringer, sier Brandtzæg.



*Resultatene her bærer preg av en rekke engangsposter som gjør det vanskelig å sammenligne tallene mot estimatene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.