"Utsiktene og de fundamentale forholdene i offshore boreindustrien fortsetter å være sterk. Utgiftene til leting og produksjon, en nøkkeldriver for etterspørselen etter boretjenester offshore har vokst med mer enn ti prosent hvert år siden 2009. Denne trenden er ventet å fortsette i 2013", skriver Seadrill i kvartalsrapporten.

Styret i Seadrill venter at driftsresultatet i tredje kvartal vil bli påvirket av rapportert nedetid, men venter fortsatt solid vekst, opplyser selskapet i rapporten.

"Selskapet venter sterk vekst i kontantstrømmen fra driften de kommende tre årene, hovedsakelig drevet av oppstart av ny kapasitet, ytterligere støttet av ordrebeholdningen på 20,3 milliarder dollar", heter det ifølge nyhetsbyrået TDN FInans.

Det ventes at Seadrill vil levere solid driftsmessig avkastning for aksjonærene i årene som kommer.

"Utviklingen i det generelle offshoremarkedet samt i selskapet det seneste kvartalet har ytterligere styrket investeringscaset".

Forhandler om nybygg
Styret i Seadrill mener at ordreboken for nybygg i ultradypvannssegmentet ikke vil være tilstrekkelig for å møte økningen i global etterspørsel.

Følgelig forhandler Seadrill aktivt om nybygg og peker på at flere oljeselskaper har lagt ut anbud for langsiktige kontrakter med spesifikke krav.

«Disse kontraktene inkluderer også egenkapitaldeltagelse fra oljeselskapene. Seadrill har ikke vært aggressiv i å konkurrere om disse ettersom avkastningen og den operasjonelle risikoen for disse prosjektene anses å være mindre fordelaktig enn andre muligheter», heter det i kvartalsrapporten.

Gevinst i Sevan
Seadrill gjentar at de ser på investeringen i Sevan Drilling som opportunistisk, og sier at de vil samarbeide tettere med selskapet i Brasil.

I forhold til forrige kvartalsrapport utdyper Seadrill nå at de vil vurderer investeringen mot flere andre måter å ekspandere selskapet på.

«Posisjonen har en urealisert gevinst på 47 millioner dollar. Seadrill vil, hvis vi forblir en stor aksjonær i Sevan, forsøke å foreslå et tettere samarbeid mellom Seadrill og Sevans brasilianske virksomhet for å redusere kostnader og styrke den operasjonelle plattformen», heter det.

Høyere utbytte
Styret i Seadrill mener at selskapets nye utbyttenivå er opprettholdbart på lang sikt.

Seadrill skriver at de basert på flere nye kontrakter og rekordhøy ordrebok, kombinert med vekst i kontantstrøm fra driften, gjør at de i økt grad ser potensial for vekst i utbytte og samtidig finansiere aggressiv vekst.