– Vi har arbeidet i lang tid sammen med norske fagmiljøer for å utvikle teknologi som vil sette en helt ny standard for krillfiske i Antarktis, både når det gjelder klimavennlighet, bærekraft og ressursutnyttelse, sier Stig Remøy, hovedeier i Rimfrost.

Det 120 meter lange fartøyet blir det største fiskefartøyet som noensinne er bygd av verftsgruppen Westcon. I designet, som er gjort av Kongsberg maritime er alle prosesser planlagt for å oppnå minimale utslipp og stor grad av gjenbruk i energiutnyttelsen.

– Den maritime klyngen på Sunnmøre og andre norske virksomheter vil få oppdrag for nærmere en halv milliard kroner som følge av byggingen, heter det i pressemeldingen fra Rimfrost.

Fartøyet skal være klart til bruk i 2022.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.